Nuffnang ads

Rabu, 9 Julai 2014

Besday Aku

Salam Ramadhan.. hari ni dah 11 hari umat islam berpuasa. tahun ni merupakan tahun pertama aku menyambut besday bersama suami tercinta n anak3 di bulan puasa setelah 7 tahun 5 bulan hidup berumahtangga dan juga merupakan tahun pertama abe long belajar berpuasa.

30 Jun 2014 malam en.suami dah celebrate besday aku kat kedai nasi ulam dekat Cherang. malam tu berbuka puasa kat umah jer..lepas solat isyak en.suami ajak makan kat luar pulak.sempena besday aku ni dia tanya aku nak makan apa.. aku jawab ler nak makan colek -colek jer. ok jom kita cari kedai yang ada colek-colek.


ok inilah menu pilihan aku. kerang rebus, colek buah dan colek campur. colek campur ni macam-macam ada, ayam, hati,udang dan lain2. abe long penat tertidur pulak dia nyer.kita dok makan-makan dia tak sedarkan diri dah. harga untuk semua ni adalah rm35.00 jer.


1 julai 2014 tu la tarikh besday aku. kitorang berbuka kat pizza hut. husband la belanjo. dua kali dia celebrate besday aku walupun simple tapi aku suka n bahagia dapat celebrate nga orang tercinta. tahun ni xder kek sebab mulut aku ni tak terliur pun kat kek. biasa lah bulan puasa kan. hari tu jugak la abe long full poso 1 hari... sejuk hati mak ko ni nak.heheehe.


abe long tak sabar dah nak berbuka puasa. dahaga dah dia. petang tu pegi jugak la bazar ramadhan. dia mintak air soya.. nyaris-nyaris dah dia nak minum air tu. dahaga sangat kot.kesian abe long. setakat semalam 1 hari jer penuh puasa. hari lain kul2@5 dah buka puasa abe long..xper la abe long janji abe long nak jugak berpuasa.


2 ulasan:

  1. selamat ari jadi wani...hehhe..terlambat keteapi

    BalasPadam
  2. kihkihkihkih...terima kasih bebanyak nisa

    BalasPadam

komen anda amatlah dialu-alukan..