Nuffnang ads

Khamis, 30 Jun 2011

Hakimi Datang Ofis KKM

Hari jumaat lepas pagi2 dah mandikan adik sebab nk bawa pegi ofis..adik ok jer mandi pagi2 sebab memang dia suka mandi..masa dalam pantang pun ibu mandikan adik dengan air sejuk jer, cikit pun x nangis..memang bagus betul la anak ibu ni...abe long memang tiap2 pagi dia mandi sendiri jer,sabun sendiri gosok badan pun sendiri..dia dah besar boleh uruskan diri sendiri dah,pakai baju pn sendiri,,,good boy!!

 time ni dah balik dah....pagi2 lagi adik dah tdo, ibu letak adik atas sofa kt depan bilik bos, masa bos masuk dia xperasan ada adik atas sofa...hehehehe.. ibu n kengkawan (k.yan n kzura) sempat makan pagi lagi. lepas siap jer makan adik bangun dah tapi memang dia xbunyi suara la walaupun dah bangun. adik xbanyak kerenah pun..dari pagi sampai la kul4.30 ptg adik dok ofis ngan ibu n kengkawan... 

bos ibu kt aras 7 nampak la adik, dia panggil adik n ibu masuk bilik dia...jengjeng rupa-rupanyer adik dapat rezeki...bos ibu bagi kat adik... terima kasih bos (akanku kenang cenderahatimu itow)


 disebabkan penat datang ofis seharian, sampai jer umah ibu terus mandikan adik then adik terus tdo lena plak tu...cian betul adik ni yerrr...
memang dari kecik lagi adik ni xnyusahkan ibu n ayah...sama ler ngan abe long jugak senang dijaga sampai la sekarang.

abe long ni memang sayang sangat kat adik dia ni haaa...memang xleh langsung orang lain pegang kecuali ibu n ayah jer boleh pegang adik.kadang-kadang ayah pun dia xbagi pegang (issshhh abe long ni penat la ibu nak pegang adik sorang,adik bukannyer ringan berat ooo)

Rabu, 29 Jun 2011

Bergim La Kami

Ini kisah hari isnin 27.06.2011... first time ni kami g gim kt kkm..mula2 berdua la bersama kakak aida yang cute mute (jgn perasan lak k.aida)...kak aida g gim nk kuruskan badan(walaupun badannyer sudah kurus tp mau kurus la ko)..aku plak mau naik otot2 nyer badan... tp kan hari rabu bersamaan 29 jun kami g timbang berat badan, badan aku turun ko,sedih giler bukannyer cikit 600gram tu turun drp 46.8kg kpd 46.2kg...kak aida xyah cakap r memang dia suka ler berat badan dia turun...menci2...

sambil-sambil bergim sambil-sambil kitorang amk gmbr...


 berat jgk benda alah ni nk diangkatnyer dgn kaki

 sempat lagi aku tersengih 

 ni tempat nk berlari..syok habis lari atas mesin ni

 angkat kak aida jangan xangkat yer..

 ni lak tuk gayuh basikal

 saper2 yang sanggup angkat berat 50kg blh r try.. yang paling ringan 5 kg jer...paling berat 50 kg

 ni senaman tuk tangan anda

 haaaa tengok kak aida tenagh berlari tu...semangat oooo

 amk gambar lu sebelum bergayuh

 tengok selamba jer aku pakai selipar jepun plak tu...hihihihi

ni mesin gayuh basikal...kelajuan 88, kalori yang telah dibakar 38 dalam masa 9.43 minit

**P/S : hari ni bertambah lagi korum kami 2  orang, kak shima n kak zura mau turut serta jgk...diorang sumer pegi gim nk kuruskan badan,aku jer yang terbalik...kihkihkih, selamat menguruskan n mengslimkan badan yer kengkawan...

Isnin, 27 Jun 2011

So Sweet, muaaahhhh!!!

adik letih yer....cian adik xcukup tdo sebab p teman ibu konvo...sampai umah kul1.30ptg...ibu mandikan adik then kul 2.30 ptg adik terus terlena, ko tau si tecik ni bangun kul braper?kul 5ptg ko?syok ler ibunyer rilex2,hehehehhe

 aloloooooo...lenanyer anak ibu ni tdo...cian cyg ibu ni



Ahad, 26 Jun 2011

Mesin Rambut Hakimi

sebenaryer ibu dah mesin rambut adik ni 2 minggu dah, hr ni br sempat nk update, hai nk wt cmner byk no cite nk update dlm blog ni...xter update ibu mesin rambut adik ni...xper akhirnyer hr ni ibu leh update gak...yeaaaaaa

adik baik jer time ibu mesin rambut adik ni..ckit pn xnangis dok diam jer seolah2 memahami aper yg ibu nk wt kt adik ni....time ni umur adik dah mencecah 4 bulan dah...cepatnyer masa berlalu...jaga adik ni memang senang xbanyak ragam,kalo dia kenyang terus tdo..kalo lapar dia bangun jer,hehehehee...


inilah ruper sebelum dimesin2 rambut adik ni
 cara mesin rambut adik...kedudukan tu ibu letak meniarap senang ckit nk mesin kt belakang tu


 jeng jeng....dah siap dah bojeng baru adik...taraaaaaa


 suko bebenor adik duk cm gini

adik n abe long..sama x kami ni? mesti la samakn..nama pun adik beradik.... 1 mata sepet, 1 lg mata besar....hahhahahaha
abe long pn senang dijaga...ibu n ayah xmanjakan sangat anak2 ni..walaupun xikut sangat kemahuan anak2 ni tp ibu n ayah tetap sayang anak2 ibu ayah ni. sayang sgt kt anak2 ni...

ibu n ayah hepi n senang hati sgt2 tengok anak2 dalam keadaan sihat n riang sokmo

Sembang Dipagi Hari

video

Sabtu, 25 Jun 2011

Disaat Kelahiran Harith Danial 23 Disember 2007

Ini kisah sudah lama ooooo thn 2007.... nggak apa2 lah aku mau jd ia memori dlm hidup kami...kisah lekahiran hakimi dicerita in...kena lah jgk ceritakan kisah kelahiran harith baru ler adil n saksama.. btl x? begini ceritanyer...

*


*




*




*




*




*





*




22 Disember 2007 merupakan majlis akad nikah kakak ipar n sepupu rapatku.. yg first sekali kene ler pegi umah mak mertua dulu kan walau serapat mn pn kita ngan sepupu..al kisahnyer kul 8.30 mlm aku turut sama pegi majlis akad nikah kakak ipar aku kt masjid kota bharu (aku lupa nm masjid tu...masjid tu tempat pelakon mustapa kamal akan pegi setiap kali datangnyer raya,baguih la dia walaupun dah terkenal jd pelakon namun kampung halaman tidak pernah dilupakan)..siap bergambar lg kt masjid tu lps akad nikah..then balik umh mak mertua lak tuk jamuan makan...aper lg mkn ler kekenyang...

dalam kul11 mlm gtu aku n suami balik ler pasir mas tuk hadir majlis sepupuku...masa kami sampai tu sepupuku dah pn jd isteri orang dah...xper la asalkan kami hadir jer kn. umah aku n sepupu dkt jer jalan kaki sudah sampai...kt sana kami mkn lg...sampai2 jer kt umh sepupuku, berita buruk lak menjelma,kakak sepupuku dimasukkan ke hospital sebab dia mengandungkan anak luar rahim..umi n mak saudara aku jer la yg pegi kt hospital tu...sian sepupuku tarikh yg penuh bermakna ada jgk terselit kisah sedih drp sang kakaknyer. aku sempat lg bergambar atas pelamin sepupuku ni...haaaa ko tgk jer gmbr ni...gmbr ni aku snap jer kt album...gmbr xjelas sgt la...

 masa amk gmbr ni jam dah pn menunjukkan kul12 tghmlm...
perhatikan tarikh kt gmbr tu..




 lepas bergambar2 atas pelamin tu..kami pun balik ler umh aku...jam dah pn kul1 pg... cuci muka lu then masuk tdo ler kami...br jer mata ni nk terlelap tiba2 aku rasa semacam jer sakit perut aku ni...5 minit sekali sakitnyer masa tu kul2.30 pg. pegi tandas lu buang air kecik, xterasa pn nk berak.. makin lama makin terasa sakit ni...dah ler umi aku xbalik2 lg dr hospital tengok sepupu aku tu.suami aku dah gelabah dah..suami aku pegi panggil mak saudara aku yg paling dekat ngan umah aku,dia pun datang ler tgk aku kn...

jam dinding dah menunjukkan kul3.30 pg, umi n nenek aku sampai la kt umah, terkejut la dia aku dh nk bersalin...sakitnyer tuhan ajer yg tahu..aku dah rasa mcm nk terberak dah ni...cpt2 ler suamiku bw aku g hospital lati pasir mas bersama umiku sentiasa menemankan aku. anak kedua pn dia yg temankan aku jgk.

sampai la aku kt hospital tu kul 4 pg...nurse masukkan ubat kt buntut  bg berak lu...cek jalan br 2cm..aku dimasukkan wad lu..mlm tu memang aku xleh tdo langsung ko..mengatip la aku atas katil tu sampai pg. masa dlm wad org laki xleh masuk jd umi aku jer yg temankan aku...(umi lg, betapa besarnyer pengorbanan seorang umi terhadap aku) jam dah kul8 pg....jadi semua yg menunggu dlm wad kene keluar..kul11pg br leh masuk balik...

nasib baik la katil kau dekat ngan tingkap, jd suami, umi n nenek aku blh ler jenguk aku kt tingkap jer...aku memang dah xleh tahan dah sakit ni...sampaikan dalam hati berkata cm gini (aku xser beranok doh pahni..cukup la sore).. datang ler sorang nurse ni dkt ngan aku, dia tanya aku dah mkn lum?aku jawab belum mkn lg...dia kasihankan aku,dia nasihatkan aku suruh makan dulu sebelum masuk labour room,nati dah masuk apa2 pn xleh mkn n minum dah...suami aku g beli nasi berlauk ayam kt aku..2 sudu jer aku makan ko...memang xleh nk telan dah nasi tu sebab memang sakit sangat dah..senggugut pn aku xpernah rasa sakitnyer cm ner...org kata senggugut ni sakit sangat.

lps makan tu sekali lg jalan aku di cekkan...dah buka 6cm dah..terus jer aku ditolak ke labour room...kt hospital lati suami xleh masuk sebab labour romm tgh renovet lg time tu...kakak sebelah aku dok jerit2 dah sakit, kuat betul suara dia, pastu nurse cek lg jalan,dah pn buka 10cm..sampai masa tuk meneran lak...banyak kali jgk ler aku meneranyer..iyer la ni kan first aku melahirkan anak mana pandai lg nk teran bagai..nasib baik la nurse ajar aku cara nk teran cmner.


alhamdulillah kul11.05pg aku sudah selamat melahirkan seorang bayi laki comel yang diberi nama mohamad harith danial bin mohd shahrul. hilang sudah sakit aku ni...harith xnangis pn masa dia kluar..nangis kuakua jer lps tu senyap...nurse cuci2 la kat temapt yg perlu dicucikannyer...luka aku dijahitnyer...sempat lg aku tdo time kene jahit tu..memang xrasa cikit pn time kene jahit sebab nurse biuskan..aku diberi susu satu gelas..sempat lg aku mengerlip tgk anak aku..dia xtdo rupernyer tgh tgk siling2 wad tu...hepi sgt aku tgk dia tu...

sejam jgk la aku dalam labour room tu..nurse kata suami aku xkeruan dah dok tunggu aku kluar dr labour room tu,asyik mundar mandir ajer suamiku. 

harith di azankan oleh ayahnyer...esok harinyer aku dah boleh kluar wad dah...
ini ler ruper hero pertamaku...

 selepas sejam dilahirkan






 6 bulan


 10 bulan





sekarang sudah 4 tahun dah..besar sudah anak ibu ni


Khamis, 23 Jun 2011

Peristiwa Pregnantkan Harith 2007

16 Februari 2007(sama tarikh lahir anak kedua aku hakimi cuma tahun je lain 2011) aku telah diijabkabulkan bersama pilihan hatiku mohd shahrul. sepatutnyer bln 6 thn 2007 aku kawin tp telah diperawalkan sebabnyer adik aku yg blaja kt uitm ct bln 2 sempena raya cina tu yg kene wt bln 2 jgk tu, bln 6 dia xct...waaaa aper lg sronok la aku tarikh kawin diperawalkan..hahahaha (gataikn)...


haaa ni ler pelamin kami

time ni umur aku 21 thn, suamiku lak 26 thn

lps jer kawin seminggu suami tercinta lak kene p kursus jd tinggallah aku kt kg. then aku dibawa suami ke triang pahang tempat suamiku mencari rezeki,time tu aku xdpt keje lg jd surirumah sepenuh masa tuk suami.suami keje kt felda purun triang pahang. bln 5 aku disahkan pregnant sebln dah...wooooo suker benor aku n suami dpt bb first katakan.aku dijangka bersalin 5 Januari 2008. masa pregnantkan harith ni xbyk ragam n xder alahan..aku mkn cm biasa jer..mcm x pregnant cuma pewut jer makin membesar.

rezeki kawin n pregnantkan harith ni aku dpt offer keje kt jkr kl walaupn kontrak, terpaksa aku berjauhan bersama suami.aku tinggal ngan my cousin kt ampang, masa 4 bln aku pernah terjatuh n terduduk sb tiba2 jer kaki aku jd lembik. tuhan sajer yg tahu perasaan aku cmner, risaukan kandungan aku sebab dgn tiba2 jer bb xgerak lgsung dlm satu jam gak.alhamdulillah kandungan aku xder aper2.dulu pegi keje naik bas n lrt..ya allah penat giler g keje ngan tren ni..penat menunggu jer..hahahaha...then masa kandungan 3 bulan aku g keje ngan motor lak..pernah sekali time g keje budak laki tu langgar motor aku kt belakang time tu dah la jem nasib baik aku xjatuh...

bln 11 dpt lak offer keje tetap kt kem kesihatan. bln 12 aku dh amk ct panjang dh...aku terus tinggal ngan suami kt pahang...bln 12 kn musim boh (tengkujuh) hbs 1 pekan triang,temerloh banjir. org felda kt purun memang xder jalan kluar dah terpaksa la duk jer kt umh dgn keadaan air n letrik xdok..(ko dpt bayg x cmner keadaan cm tu? time tu aku bygkan cm gini ler org dulu22 hidup tanpa letrik n air, betapa siksanyer hidup ni) tmbh2 lak time tu aku dh cukup bln.

umi aku mula la risau takut aku terberanak dlm keadaan banjir tu...ramai ko time tu org nk beranak,siap helikopter dtg amk lg..ada jgk yg beranak dlm helikopter tu...fuhhhh dahsyat dpt beranak dlm helikopter ko...

dalam tengah2 bln 12 aku amk keputusan nk balik jgk la kt kg,risau gk takut beranak kt triang tu..dah la sumer brg2 bb kt kg...1 pn xder kt aku...aku dah mula risau ko, aku n suami naik perahu menuju ker stesen ketapi.ketapi dijangka sampi kul12 tgh mlm...sampai jer kt sana ketapi lak xleh bergerak sebabnyer jlan ketapi dah dinaiki air..suami mulai risau dh pk cmner nk balik kg ni..nasib baik la kawan suami aku mtk tolong kawan dia hantar kami ke klate. jd bertolak la kami dr triang kul7 mlm ke klate dgn menaiki kete kawan kpd kawan suami aku.

gambar masa naik perahu aku snap la tp xsempat nk save,memori kamera lak rosak.(gmbr pregnantkn harith aku upload semula)


gambar ni kami br kawin sebulan... kt klcc 

Sabtu, 18 Jun 2011

Konvokesyen Politeknik Shah Alam 16 Jun 2011

Sepatutnyer kul8pg dah kene ada kt poli dah tp aku terlewat setengah jam ko, ape tidaknyer jalanraya masyaallah ko jem giler kt batu 3...tension btl aku.ingtkan sempat la sampai kul8. aku bertolak dr umah kul7.20pg.sehari sblm konvo aku dah pegi kt poli tuk majlis raptai memang xjem la,tu yg aku bajet turun kul7.20pg sempat la samapi kul8pg. aku sampai kt poli dah kul8.30,semua graduan dah masuk dewan dah,aku bergegas ke dewan,nasib baik la xstart lg.kul9 br start majlis ni...

aku br jer dpt diploma...sebelum ni aku dah ditawarkan belajar kt poli kota bharu,time dah kawen dah n sekali gus dpt lak kerja kt jkr kl.jadi terpaksa la aku tolak tuk blajar tu...keje lbh penting lg sebabnyer keje susah dpt xkn nk tolak rezeki keje kn...blaja bila2 masa blh kn yang penting keinginan n kemahuan yg tinggi ada dalam diri.

insyaallah kalo ada rezeki lg aku akan sambung blaja degree lak...




 nama aku di bold kn

 perarakan masuk VIP kehormat





 tudung poli xleh blah wei...tp kene paksa pakai gk

 budak tecik ni asyik tdo jer..susah btl la nk amk gmbr dia time sedar


 bersama ayah n adik

 bersama adikku n anak2 ibu



 saper2 yg dpt CGPA 3.50 ke atas dpt r pingat mcm aku pakai tu...dalam klas aku 3 org jer dpt pingat anugerah cemerlang tu drp 41 org.


 disebabkan xselesa pakai tudung poli bg ni, jd aku terus tukar tudung sendiri lg selesa...







gmbr2 yg kecik ni xleh nk large ler sobebnyer nanti gmbr2 ni jd pecah lak...