Nuffnang ads

Jumaat, 24 Februari 2012

Kimi Sudah Boleh Berjalan

 sekian lama ibu menanti kimi utk melangkah sendiri tanpa bantuan ibu , ayah n abe long akhirnyer tercapai jua setelah kimi berusia setahun...setahun tu nak tunggu berjalan dengan sendiri...
sebenarnyer aku ni xpandai sangat nak bercerita panjang lebar...apa yang ada yang terlintas dalam otak aku ni, itu jer la yang aku citer...aku malas nak menaip bagai..

kimi start berjalan dengan sendirinyer pada hari ahad bersamaan 12 februari 2012..kiranyer 4 hari lagi cukup lah umur kimi setahun. satu lgi berita gembira, kimi dah tumbuh 2 batang gigi kat bawah. yang kat atas lak belum keluar lagi tapi dah nampak bentuk gigi atas.

video


video ni pada hari semalam la 19hb, masa ni lepas balik dari kenduri kawen anak k.emah.

*p/s : sudah 3hari aku upload video, ahkirnyer hari ni dapat jugak upload.alhamdulillah. HEpy besday anak ibu sayang....


Rabu, 15 Februari 2012

WANIE'S TOUCH

Salam semua... semoga korang dalam keadaan epy sokmo...

kat sini saya nak promot cikit...

saya SEDIA MENERIMA TEMPAHAN MAKE UP UNTUK :
 * DINNER
*TUNANG
*NIKAH
*SANDING
*BERTANDANG
*KELAS MAKE UP
* ANY EVENT LA

JUGA MENJUAL PRODUK KOSMETIK
*NATURACTOR
*MISS ROSE
*ROMANTIC COLOUR
*ETC

HUBUNGI SAYA : 012-5592547
EMAIL : SYAZWANI2429@YAHOO.COM
FB : SYAZWANI SHAHRUL HARITH HAKIMI

Hobi Baruku

Meh sini meh sini... nak cito ckit pasal hobi baru aku ni...lepas aku mendalami dunia make up ni tetiba pulak tergerak hati aku utk mendalami hobi ni pulak... aku akan sentiasa belajar, belajar n belajar sehinggalah aku rasa puas, puas utk mendalami dunia terbaru aku ni...


NIKON D5100 sekarang sudah jadi milikku.....

*p/s : kalo ada kelas photografer tolong gtau daku yer...tq

Selasa, 14 Februari 2012

Hari Pertama Harith Di Tadika Islam

Tahun 2012 merupakan tahun pertama abe long masuk tadika islam. kalo ikutkan bulan lahir, bulan 12 ni baru abe long masuk umur 5 tahun... ni dikira abe long baru masuk 4 tahun kalo ikut bulan...xper la, sekarang ni abe long dah pra tadika. xde masa dah nak tidor2 bagai.. time to study lak.

hari pertama aku n hsbd hntr abe long ke tadika ni... sebelum ni dia xnak pegi ke tadika ni. dia kata xdek kawan. pastu pagi2 lagi abe long xnak pakai kasut sekolah. nangis jugak la dia pagi 2. tapi aku paksa gak suruh pakai kasut tu. akhirnya dia pakai gak.. setibanyer dia kt tadika tu, nampak ok jer abe long.. masa tu ramai jugak la budak yang nangis apabila ibubapa mereka nak tinggalkan mereka kt tadika tu.

sebelah abe long tu Sayyidah anak k.yan kwn pejabat aku..masa dok taska kkm, diorang ni sebenarnyer xberkawan sangat.masing-masing ada group sendiri.... tetiba jer boleh berkawan n nak pulak duduk sekali...hiihii... korang perasan x sebelah mata kanan abe long ada parut? haaaa kalo korang nak tahu, tu parut cakar ayam... sian abe long, ayam tetiba jer pegi terjah kat abe long yang sedang asyik main2...

anak k.zura xdatang lagi time ni... diorang balik kampung. selepas seminggu hari sekolah barulah anak k.zura masuk kelas ni.. diorang 1 kelas.

ni kad nama abe long.. sekarang ni dah xtahu dah ke mana hilangnyer kad nama ni....




Isnin, 13 Februari 2012

DAD Peneman CAN

Salam semua....

fuhhhh semakin lama semakin jarang lak upload blog aku ni... hehehe. hari ni aku nak gtau yang CAN dah ada peneman dah sekarang.

Pada 4 Disember 2011 aka Besday Hubby terchenta, CAN dapat kawan baru. namanyer DAD...
nak tengok ruper DAD tu? haaaa jommmmmm terjah...




*















*



















*

















*


















*

















*




















*

*







*








*


*














*








*















tekan cikit lagi yer...sabar









*


















*





















*

















*




























*



























*















:)






ni ler dia ruper DAD tu....













Khamis, 2 Februari 2012

Persembahan Akhir di Taska KKM 2011

Haiii kengkawan sumer sudah lama aku tidak berblogging. semakin hari keje semakin bertambun sampaikan nak update pun xsempat.. dikesempatan ini aku mau citerkan citer yg belum habis lagi yang tahun lepas punyer....hahahahahha.(saper xnak baca sudah..jangan dibaca hokey).Hari pertama Kimi dok taska kkm n hari terakhir abe long wt persembahan kt taska kkm..

ni ler dia pentas utk budak-budak buat persembahan

time ni budak-budak 4tahun n 3 tahun menyanyi lagu negaraku

abe long dok kat belakang h sebelah kanan hujung sekali. time ni dia tengah mencari-cari aku...aku sengaja sembunyi takut dia nampak aku nanti dia nangis... seelum ni pun dia ada wt persembahan, dia nampak jer aku terus nangis....

persembahan dari kanak-kanak 4 tahun





abe long masuk pertunjukan fesyen...nasib baik time ni dia okey lepas tgk aku. aku yang pakaikan dia baju ni.. cikgunyer xsempat nak pakaikan...

dengar lagu berkumandang, abe long xnk turun lak dari pentas, asyik jer dia menggelengkan kepala ikut retak muzik..ibubapa gelak jer tgk gelagat abe long...

abe long marah lak kat aku sebab dia kata ibu xpandai amik gambar abe long... gambar blurrrr jer...hahahaah..sory yer abe long ibu xsengaja








lepas persembahan pertunjukan fesyen, abe long xnak buka lak topeng spiderman dia... xpuas lagi pakai katanyer...


bersama kengkawan abe long



orang lain semua tunduk...3 orang ni steady jer...hahaaha. ni persembahan nasyid

sekarang ni utk terima sijil tamat pra sekolah lak. 








abe long tengah panjat tangga... serabut dengan jubahnyer yang labuh, nak naik tangga pun susah..

yeaaahhh anak ibu dah terima Ijazah...hehehehe " Ijazah Pra Sekolah"

abe long xpuas lagi amik gambar, cikgunyer lak suruh cepat-cepat turun... sabar jer la abe long


menuju ke pentas.. nak wt apa tu abe long wei...


oooo abe long nak amik hadiah utk persembahan pertunjukan fesyen rupanyer... semua kanak-kanak yang masuk pertunjukan fesyen ni dapat hadiah..



time utk menjamu selera..

tercacak rambut abe long...


*p/s : Adik hakimi dah xtinggal kat taska kkm dah....asyik nangis jer tinggal kat ctu...ade ker patut cikgu yang jaga kimi tu bedung dia nak suruh dia tdo..dia nak suruh kimi senang tdo.kimi susah tdo katanya...kat umah pengasuh senang jer kimi tdo. gila ke aper?ingt anak aku ni patung ker? sejak kimi kecil lagi aku xpernah bedung dia apatah lagi sekarang. kalo kimi masih baby ok la nak bedung2..ni dah 11 bulan masih nak bedung ker? SORY YER I XLEH TERIMA ITU SEMUA...utk bagi pengajaran kat staf taska tu, aku telah wt report kat bahagian pengurusan. hati dah lega apabila kimi bawah jagaan pengasuhnyer semula... kimi dah mula berisi balik, makin berat dah dia... hatiku kembali berbunga-bunga...