Nuffnang ads

Khamis, 6 Jun 2013

IBU MENGANDUNG BAYI KEMBAR 5


Assalamualaikum w.b.t 

Seorang wanita Republik Czech telah melahirkan bayi kembar lima yang sihat hari ini (Ahad), yang pertama yang dilahirkan di negara itu. Alexandra Kinova, 23, melahirkan empat bayi lelaki dan seorang bayi perempuan melalui pembedahan Caesarean, kata pegawai di Institut Prague untuk Penjagaan Ibu dan Kanak-kanak. 

Doktor berkata, ibu dan lima bayi beliau telah diletakkan dalam unit rawatan rapi. 
Suami Alexandra hadir semasa dia bersalin. Alexandra sudah mempunyai seorang anak lelaki dan dia membantu memilih nama untuk lima adik-beradiknya yang baru. 


 Kakitangan perubatan memeriksa Alexandra 23 tahun sebelum pembedahan di Hospital Podoli di Prague, Republik Czech Pakar bedah memulakan pembedahan Caesarean terhadap Alexandra


Doktor merawat salah seorang bayi yang baru dilahirkan


Empat bayi lelaki dinamakan Deniel, Michael, Alex dan Martin dan bayi perempuan dinamakan Terezka


Salah seorang bayi kembar lima yang pertama dilahirkan di Prague


                   Ibu dan lima bayi beliau telah diletakkan dalam unit rawatan rapiSeorang jururawat merawat bayi yang baru dilahirkan. Kesemua bayi mempunyai 95 peratus peluang untuk membesar sihat

Empat bayi lelaki dinamakan Deniel, Michael, Alex dan Martin dan bayi perempuan dinamakan Terezka. 
Pasangan tersebut tidak tahu jantina semua bayi berkenaan sehinggalah mereka dilahirkan kerana dua bayi terlindung semasa imbasan. 

Zbynek Stranak, ketua doktor di bahagian institut neonatal berkata kelahiran berlaku 'tanpa sebarang komplikasi.' Beliau berkata, bayi mempunyai peluang 95 peratus untuk membesar sihat. 
Ibu kepada enam anak itu tidak sedar dia mengandung lima bayi sehingga bulan lalu.

*p/s : wahh bestnyer sekali beranak dapat 5 terus..kan bagus kalo aku pun cam gini,hehehehe.berangan-angan la plak mek ni.sebelum dapat abe ngah, aku pernah preggi kembar 2 tapi umurnyer xpanjang dapat bertahan sebulan setengah jer dalam kandungan.suami aku kembar IN SHAA ALLAH jika diizinkan dapat kembar plak.amin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen anda amatlah dialu-alukan..