BISKUT NESTUM SALJI
120g minyak sapi
200g tepung gandum
200g nestum (kisar@ramas)
2 cawan gula ising
1 cawan susu tepung
CARA-CARA
- gaul tepung gandum, nestum dan gula ising hingga sebati
- cairkan minyak sapi dan masukkan dalam adunan sikit-sikit
- bentukkan dan bakar 120c ,30 minit
-kisar gula ising, susu tepung dan nestum
- setelah adunan masak, gaul dengan bahan yang dikisar
POPIA NESTUM
1 paket kulit popia
200g nestum dikisar halus
1 1/2 cawan tepung susu
1 cawan gula dikisar halus
minyak masak untuk menggoreng
CARA-CARA
- potong kecil-kecil kulit popia dan gulung serta gorengkan
- satukan nestum,tepung gandum dan gula
- setelah siap digoreng, gaulkan dengan bahan yang disatukan tadi.
CORNFLAKES MILO TABUR
350g cornflakes
250g butter
100g minyak jagung
200g gula halus
sedikit milo
CARA-CARA
- panaskan minyak jagung dan butter, kemudian masukkan gula halus
- masukkan corn flakes dan goreng serta gaul atas dapur bahan tersebut sehingga sebati
- masukkan dalam acuan ketika bahan tadi masih lagi panas, kemudia tabur milo ikut sukatan anda sendiri
- bakar dalam suhu 90c selama 10 minit untuk dapat kesan rangup.kalo tak nak bakar pun xper tapi
cornflakes tak der rasa rangup gitu.
SELAMAT MENCUBA KAWAN-KAWAN!!!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
komen anda amatlah dialu-alukan..